Urgent
Negociabil
Like pe Facebook
+1 pe Google+
Parteneri
Pescuit in Romania
Curs Valutar
20.01.2021
Valoare
$
1 EUR
1 USD
: #444 RON
a, san RON


Mesaj comemorare, 1 an de zile

1 RON
Urgent
Negociabil
Adaugat la: 25.11.2020 03:48:44
Descriere anunt
Mesaj comemorare, 1 an de zile de la trecerea in nefiinta a Generalului VASILE PARIZESCUA trecut 1 an de cand a trecut in nefiinta (28 august 2019) GENERAL DE BRIGADA, inginer, VASILE PARIZESCU, Cetatean de onoare al Municipiului Braila, om de stiinta, desenator, pictor, scriitor, colectionar de arta, expert national in arta moderna si contemporana, fondatorul si presedintele Societatii Colectionarilor de Arta din Romania, nu in ultimul rand ofiter de cariera, in arma tancuri si autoblindate, om drept si patriot.

A indeplinit functii importante in conducerea Directiei de tancuri si auto a armatei

A absolvit scoala militara de artilerie, Facultatea de litere si filozofie, si Facultatea de mecanica din cadrul Academiei Tehnice Militare

A fost un ofiter al armatei romane pe care a slujit-o cu dragoste si abnegatie. A militat pentru inzestrarea armatei cu tehnica de lupta de tancuri si autoblindate si a elaborat mai multe regulamente privind exploatarea si intrebuintarea in lupta a acestei tehnici, aprobat de catre Marele Stat Major.

Aceasta sonda dupa reparare a alimentat Bucurestiul cu gaze pana in 1984. Specialistii americani, au cerut pentru stingerea acestui incendiu 3 milioane de USD. Acesti bani au fost economisiti de statul roman.

Vasile Parizescu a organizat numeroase expozitii de pictura la Palatul Cotroceni, Sala Dalles, Palatul Sutu, Cercul Militar National,etc.

A organizat expozitii si in strainatate: Moscova 1987, Roma 1994,1995 Tokio, Osaca, Yokohama, 2000 Paris, 2004 Viena.

A publicat numeroase carti de stiinta si tehnica, dar si de arta. In anul 2008 i-a aparut cartea “Viata ca o pasiune” cu intamplari adevarate din viata colectionarilor de arta, iar intre anii 2012- 2019 7 volume roman cu memorii din viata sa cu titlul “Asa a fost.

Pentru activitatea sa a primit numeroase distinctii. Amintim cateva:

-Medalia de aur in numele Romaniei din partea Comitetului Elector al SUA, Institutul International de Biografii “ Pentru pasiune, curaj, implicare, success, excelenta, virtute si spirit, 2006”

-Diploma “2000 de intelectuali remarcabili ai secolului XXI”, Anglia 2001

-Premiul “ALBO D’ORO” si alegerea sa ca Membru Efectiv al Senatului Academiei Internationale de Arta Moderna din Roma 1999

-Diploma “500 Great Leaders” 500 de mari leaderi pentru domeniul Pictor, Om de stiinta, General de armata”, acordata de editorii ABI American Biographical Institute in august 2008

-Trecut in toate aparitiile revistelor “Who’s Who” aparute in Anglia, SUA, Austria, Grecia

Toata activitatea sa s-a desfasurat cu pasiune: armata, stiinta, scrisul, pictura, colectia de arta, dragostea de tara si familie.

S-a condus in viata dupa principiul, scris pe placa de marmura a mormantului:

“Nu astepta nici o data rasplata. Singura si adevarata rasplata, este satisfactia muncii tale.”

ADIO IUBTUL NOSTRU BUBU! DUMNEZEU SA TE ODIHNEASCA IN PACE!

Fiica, fratele, sora, nepotii si stranepotii

Localizare anunt: Bacau, Bucuresti
Detalii de contact
Trimite mesaj direct
Trimite mesaj vanzatorului
anuntcraiova@gmail.com
Comentarii
Anunturi din aceasta categorie
No results found.
No results found.
No results found.
Like pe Facebook
+1 pe Google+
Parteneri
Pescuit in Romania
Curs Valutar
20.01.2021
Valoare
$
1 EUR
1 USD
: #444 RON
a, san RON
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept